Haarlem Centrum Haarlem Noord Haarlem Schalkwijk Heemstede Velserbroek
Brillenwinkels

Multifocale brillenglazen

Vind de multifocale bril die bij jou past

Wat zijn multifocale brillenglazen? 

Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Ze zijn een alternatief voor bifocale of trifocal glazen en corrigeren refractie-afwijkingen zoals presbyopie, een veelvoorkomend kijkprobleem voor mensen boven de 40 jaar.

Hoe werkt een multifocaal glas?

Een kijkgebied met verschillende sterktes loopt naar beneden over de voorkant van een multifocaal glas. Door dit kijkgebied kan de drager omhoog kijken om objecten van veraf te zien, recht vooruit kijken om objecten op tussenafstand te zien en omlaag kijken om te lezen. Voor deze verschillende activiteiten heeft de drager dus niet langer verschillende brillen (met plus- en minsterktes) nodig.

"Niet langer meer verschillende brillen nodig"

Wat zijn de voordelen? 

Multifocale brillenglazen hebben een esthetische voorkeur omdat ze geen zichtbare lijn hebben die de verschillende kijkgebieden van een bifocaal of trifocaal glas markeren. In plaats daarvan gaan multifocale brillenglazen naadloos over van de ene sterkte in de andere. Dit zorgt ervoor dat het zicht niet verspringt zoals bij bifocale en trifocale brillenglazen. Het oog wordt zelfs getraind om het zicht te verbeteren.

Varilux multifocale brillenglazen bieden u een scherp en helder zicht met soepele overgangen tussen de verschillende kijkgebieden. Zo geniet u van natuurlijk zicht op elke afstand en in iedere situatie.

Dankzij het multifocale ontwerp van Varilux kunt u met een bril zowel dichtbij als veraf scherp zien en gaan deze kijkgebieden vloeiend in elkaar over. Zo hoeft u niet meer te wisselen tussen uw leesbril en uw bril voor veraf.

Wat zijn gepersonaliseerde glazen?

In tegenstelling tot standaard brillenglazen zijn deze glazen precies op maat gemaakt voor de grootte en vorm van uw ogen, de beweging van uw ogen en uw kijkbehoeften. Deze personalisatie geeft u scherper en helder zicht met beter contrast, zodat uw ogen de eisen van het moderne leven beter aankunnen.

Hoe werken ze?

Gepersonaliseerde glazen zijn op maat gemaakt voor uw ogen en uw levensstijl. Een opticien zal met geavanceerde meetapparatuur kijken naar uw:

  • Precieze oogafmetingen – bijvoorbeeld de locatie van en afstand tussen de pupillen;
  • Het dominante oog;
  • Bewegingen van het hoofd en de ogen;
  • Er wordt ook rekening gehouden met uw levensstijl;
  • Afmetingen en pasvorm van het montuur.

Bezoek onze winkels

Wat zijn de voordelen?

Gepersonaliseerde brillenglazen hebben een aantal visuele voordelen, waaronder:

  • Het vermogen om comfortabel scherp te stellen in alle richtingen zonder moeite;
  • Absolute helderheid op alle gebieden;
  • Breder perifeer zicht;
  • Extra visuele precisie – handig voor activiteiten, zoals tijdens het sporten.

Vraag het aan de Federmann opticiens & optometristen

Direct contact

Gekwalificeerde oogzorg & verrassende brilmonturen sinds 1850. Als oudste brillenwinkel in Nederland zijn we trots dat jij kwaliteit, persoonlijke aandacht en oer-Hollandse service nog steeds waardeert!

Bezoek brillenwinkels

023 - 532 17 67

Vul het formulier in

Aanhef *