Haarlem Centrum Haarlem Noord Haarlem Schalkwijk Heemstede Velserbroek
Brillenwinkels

Oogmeting

Een oogmeting met een goed advies.

Zie je onscherp als je in de verte kijkt of juist als je iets van dichtbij wilt zien? Of…heb je dikwijls vermoeide ogen met daarbij wat hoofdpijn? Of…is het scherpe zien juist de laatste tijd nogal afgenomen? Of…wil je de oogdruk opgemeten hebben? Of… wil je gewoon een nieuwe bril of een paar nieuwe lenzen? Allemaal redenen om bij ons, door onze opticien of optometrist, een oogmeting te laten doen. Zij geven je ook graag een goed advies.

Zien is een subjectieve gewaarwording.

Je ziet de met je ogen opgevangen beelden feitelijk pas, als die beelden in je hersenen zijn verwerkt tot voor jou subjectieve gewaarwordingen. Dat is de reden dat de opticien of optometrist tijdens je oogmeting niet genoeg heeft aan een meetresultaat dat slechts is bepaald met een modern automatisch werkend instrument. Zo’n instrument meet slechts je ogen op, maar houdt geen enkele rekening met je geheel individuele subjectieve gewaarwording van zien.

De subjectieve oogmeting

De juiste bril- of lenzensterkte kan alleen in goede samenwerking met jou worden vastgesteld. Daartoe doen wij door middel van de aloude vraag-en-antwoord methode, samen met jou een subjectieve oogmeting. Onze Federmann opticiens, optometristen en contactlensspecialisten hebben de ervaring, het invoelingsvermogen en de deskundigheid om, samen met jou, je ogen optimaal subjectief te meten. Uiteraard maken zij daarbij ook gebruik van geavanceerde optische instrumenten.

Kom gerust langs voor een uitgebreide oogmeting.

Voor € 30,- kun je jouw ogen laten opmeten bij één van onze filialen. Mocht je ervoor kiezen om bij ons een bril of glazen te kopen, dan wordt die € 30,- weer in mindering gebracht op de aankoop. Wil je een afspraak maken voor een uitgebreide oogmeting? Vul dan het formulier op deze pagina in of neem telefonisch contact met ons op.

Bezoek onze winkels

Gediplomeerd personeel

Al onze personeelsleden die oogmetingen uitvoeren, zijn in het bezit van een erkend diploma en houden hun niveau op peil door middel van permanente educatie. Dat biedt de garantie van een juiste oogzorg en een optimaal en persoonlijk advies. En mocht het raadzaam zijn om je door te verwijzen naar bijvoorbeeld een oogarts, dan hebben wij de juiste contacten.

Bezoek onze winkels

Maak hier een afspraak voor uw oogmeting

Direct contact

Gekwalificeerde oogzorg & verrassende brilmonturen sinds 1850. Als oudste brillenwinkel in Nederland zijn we trots dat jij kwaliteit, persoonlijke aandacht en oer-Hollandse service nog steeds waardeert!

Bezoek brillenwinkels

023 - 532 17 67

Vul het formulier in

Aanhef *
Voorkeur winkel *