Haarlem Centrum Haarlem Noord Haarlem Schalkwijk Heemstede Velserbroek
Brillenwinkels

Professionele oogmeting voor uw kind

Steeds meer kinderen bijziend

Belangrijk om te weten. De ogen van het gemiddelde Nederlandse kind gaan achteruit. Uit een zeer recente nog lopende studie van het Erasmus MC blijkt dat steeds meer kinderen, steeds jonger al een bril nodig hebben om scherp te zien in de verte. Ze worden jong bijziend. Dat heet myopie, in de volksmond bijziendheid. Met eventuele nare gevolgen op latere leeftijd. De trend in Nederland is alarmerend: 25% van de 13 jarige heeft al een bril nodig.

Professionele oogmeting

Wilt u weten hoe goed de ogen van uw kind nog zijn? Kom langs in één van onze brillenwinkels voor een professionele oogmeting.

Oogmeting laten uitvoeren

Orthoptist

Een orthoptist onderzoekt de oogstand, het functioneren, de samenwerking tussen de ogen en de gezichtsscherpte. Daarnaast wordt ook de brilsterkte gemeten. Voor deze laatste test worden vaak, zeker bij kinderen, oogdruppels toegediend. Door deze druppels wordt het accomodatievermogen uitgeschakeld, waardoor er een objectieve en dus betrouwbare meting kan worden uitgevoerd. De grootste ontwikkeling van het zien vindt in de eerste 6 a 7 levensjaren plaats. Kinderen met een niet (goed) gecorrigeerde brilsterkte hebben vaak last van hoofdpijn, lees- en concentratieproblemen. De samenwerking tussen de ogen kan echter op alle leeftijden en door verschillende oorzaken verstoord worden. Vroegtijdig opsporen is van groot belang. Daarom heeft Federmann ervoor gekozen om een orthoptist in vaste dienst te hebben.

Vraag het aan de Federmann opticiens & optometristen

Direct contact

Gekwalificeerde oogzorg & verrassende brilmonturen sinds 1850. Als oudste brillenwinkel in Nederland zijn we trots dat jij kwaliteit, persoonlijke aandacht en oer-Hollandse service nog steeds waardeert!

Bezoek brillenwinkels

023 - 532 17 67

Vul het formulier in

Aanhef *