Haarlem Centrum Haarlem Noord Haarlem Schalkwijk Heemstede Velserbroek
Brillenwinkels

Lenzen indoen en uitdoen

Na de aanmeting van je contactlenzen door een van onze specialisten, heb je een uitgebreide instructie gehad hoe je de contactlenzen moet indoen, uithalen en verzorgen. Hieronder staat een korte samenvatting over wat er tijdens die instructie is besproken, en wanneer je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met je specialist.

Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Lenzen indoen

1. Handen wassen en drogen
Was en droog altijd eerst je handen voor je de lenzen of je ogen aanraakt.

2. Begin altijd met dezelfde lens
Begin het inzetten altijd met dezelfde lens om verwisseling te voorkomen. De lenzen kunnen voor beide ogen verschillend zijn. Haal de lens voorzichtig uit de houder, plaats de lens op je vingertop en doe, wanneer nodig, een druppel inzetvloeistof in de lens. Let bij zachte lenzen goed op of de lens niet binnenstebuiten zit.

3. Het inzetten van de lens
Trek het onderste ooglid omlaag met je hand waar de lens op zit. Trek het bovenste ooglid omhoog met je andere hand. Plaats de lens voorzichtig op het midden van je oog of iets op het wit eronder, net wat voor jou ogen het beste werkt. Als de lens op het oog zit, laat dan je oogleden los en knipper je een paar keer. Klaar! Doe het nogmaals, maar nu voor het andere oog.

Lenzen uithalen

1. Handen wassen en drogen
Was en droog voor het uithalen eerst  goed je handen.

2. Lensdoosje vullen
Vul je lensdoosje elke dag met nieuwe lensvloeistof

3. Begin altijd met dezelfde lens
Begin bij het uithalen van je lenzen ook steeds met dezelfde lens om te voorkomen dat je ze verwisselt.

4. Het uithalen van de lens
Kijk omhoog en trek je onderste ooglid omlaag. Breng je wijsvinger naar je oog tot je het onderste gedeelte van de lens raakt. Schuif de lens omlaag en knijp de lens voorzichtig samen tussen je duim en wijsvinger en neem de lens in een vloeiende beweging uit. Doe het nogmaals, maar nu voor het andere oog.

Bezoek onze winkels

Vraag het aan de Federmann opticiens & optometristen

Direct contact

Gekwalificeerde oogzorg & verrassende brilmonturen sinds 1850. Als oudste brillenwinkel in Nederland zijn we trots dat jij kwaliteit, persoonlijke aandacht en oer-Hollandse service nog steeds waardeert!

Bezoek brillenwinkels

023 - 532 17 67

Vul het formulier in

Aanhef *